Overfladebehandling

Beskyt din stålkonstruktion mod korrosion

Konstruktioner af stål er udsat for vejr og vind, som får dem til at korrodere og forkorter deres levetid. Maling anvendes til at beskytte ståloverfladen mod korrosionsangreb, og forlænger dermed stålets levetid.
Pihl Coating pulverlakering 02
Pihl Coating pulverlakering 03
Pihl Coating pulverlakering 05

Overfladebeskyttelse af stålkonstruktioner

Overfladebeskyttelsen starter allerede under forarbejdet, hvor stålkonstruktionen bl.a. efterses for skarpe kanter, som kan være svære at få tilstrækkeligt tykt lag maling på. Desuden inspiceres der for overfladefejl, som kan hindre effektiv rengøring ved sandblæsning. Mængden af salte på overfladen kontrolleres ligeledes, da for høje niveauer kan medføre blærer i malingen på et senere tidspunkt.

Efter blæsning kontrollerer malingsinspektøren, at overfladen er ren og ruheden passende for god vedhæftning.

Temperatur og relativ luftfugtighed før, under og efter påføring påvirker også overfladebehandlingens holdbarhed. Derfor kontrolleres klimaet flere gange under processen. Dette er især vigtigt, når overfladebehandlingen foregår udendørs eller andre steder, hvor klimaet ikke kan styres.

Grundig løbende kontrol af overfladebehandling

En overfladebehandling er typisk bygget op af flere lag maling inklusive evt. en zink- eller aluminiumrig grunding. Mellem hvert lag samt efter sidste lag kontrollerer vi, at filmtykkelsen er korrekt, og at overfladebehandlingen er påført uden fejl, som kan forringe dens evne til at beskytte konstruktionen.

En overfladebehandling beskytter kun så længe, den er intakt og hæfter til ståloverfladen, og derfor kontrollerer vi vedhæftningsegenskaberne af den fuldt udhærdede overfladebehandling – oftest på fremstillede prøveplader.

Vi sikre at udført sit arbejde korrekt uden mangler og har fulgt specifikationerne, så din stålkonstruktion – uanset om det er en vindmølle, en bro, en tank eller noget helt fjerde – er optimalt beskyttet mod nedbrydning ved korrosion.

FROSIO 3-certificeret malingsinspektør

Vi har egen FROSIO 3-certificerede malingsinspektør kan inspicere og godkende malearbejdet under procesforløbet. Ved malingsinspektionen identificerer og påtales eventuelle fejl og mangler, så overfladebehandleren straks kan rette dem. Herved sikres en god beskyttelse af din konstruktion.
FROSIO inspektør er en internationalt anerkendt uddannelse efter den norske standard NS476 af 2 ugers varighed med afsluttende eksamen i henholdsvis teori og praksis. Efterfølgende tildeles kursisten niveau I-III afhængig af ens erfaringsniveau, hvor niveau III er de mest erfarne. Kursusbeviset skal fornys hvert 5. år.

Er du klar til at tale med os om overfaldebehandling?

ISO-9001 Achilles JQS
Contact Us